PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. – profil Društva i pravne objave

Osnivači

PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima osnovali su Privredna banka Zagreb d.d. i Croatia osiguranje d.d.

Osnivači imaju jednake udjele u temeljnom kapitalu od 50%.

Privredna banka Zagreb d.d.

Privredna banka Zagreb d.d. članica Intesa Sanpaolo Grupe, moderna je financijska institucija u samom vrhu hrvatskog bankarstva s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja.

U svim etapama svoje povijesti Privredna banka Zagreb bila je nositelj najvećih investicijskih programa u razvoju turizma, poljoprivrede, industrijalizacije, brodogradnje, elektrifikacije i cestogradnje te je postala sinonimom za gospodarsku vitalnost, kontinuitet i identitet Hrvatske.

Privredna banka Zagreb i dalje je svojom poslovnom strategijom usmjerena na suvremene oblike bankarskog poslovanja i nove inovativne proizvode te kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija u bankarskom sektoru potvrđujući time imidž dinamične i moderne europske banke koja slijedi zahtjeve tržišta i svojih klijenata.

Nagrađena je nizom prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja od strane najuglednijih financijskih svjetskih časopisa poput Euromoneya, The Bankera, Global Financea itd., te institucija poput Hrvatske gospodarske komore i sl.

Croatia osiguranje d.d.

Croatia osiguranje d.d. osnovano 1884. godine, kao jedna od prvih institucija hrvatskog nacionalnog identiteta, najveće je i najstarije osiguravajuće društvo u Hrvatskoj. Tržišni je lider sa snažnim usmjerenjem ka digitalizaciji i odgovaranju na izazove budućnosti. Nakon više od stoljeća povijesti, kontinuirano ulaže u razvoj novih proizvoda i pomaže projekte koji potiču pozitivne društvene promjene. Croatijina mreža doseže svaki kutak Hrvatske, više od stoljeća stup su zajednice posvećen pokretanju pozitivnih promjena. Kontinuirano podržavaju projekte koji pomažu u očuvanju kulturnih vrijednosti, potiču zdrav život i pozitivne životne navike te promiču solidarnost i pomažu u podizanju kvalitete života svim članovima društva.
Od 2014. godine dio su rovinjske Adris Grupe, utvrđuju poziciju vodećeg osiguravajućeg društva u zemlji i predvode nove trendove u industriji.